Philips Diplomat / Decora revisie

Net als de Decora een ontwerp van Louis Kalff. 

Een chique tijdloze en nog altijd zeer geliefde tafellamp. 

 

Hoe groot is de kans dat er ineens 3 op de operatietafel liggen..?  En alle 3 met dezelfde problemen.  Gare bedrading , wat niet mag verbazen na meer dan 60 jaar,  en het bekende achterpootsyndroom...

 

Veel lampen van dit ontwerp hebben over de jaren een krom achterpootje opgelopen waardoor de lamp achterover gaat hangen. Wat vervolgens vaak gebeurt, is dat de kap naar beneden wordt geduwd omdat die nu aan de voorzijde naar boven wijst.

Dan zit je dus met een krom pootje èn een gekreukelde kap... 


Het harde messing is op die plek alleen goed te richten als het materiaal warm is.  Hierdoor is polijsten nodig en verdwijnt de in 60 jaar opgebouwde patina wel, maar je krijgt er frisse, strakke lamp voor terug.

Ik kan de deuken in de kap vaak wel herstellen zonder overspuiten.