10. maart 2024
Zoals vaker bij lampen van Raak ligt ook bij de Zonnewende één eenvoudig ontwerp aan de basis van een enorme variatie aan toepassingen. Van een enkel wandlampje tot een kroonluchter met 64 lichtbronnen en een diameter van maar liefst 2 meter!
25. februari 2024
Watertuintafel
Een samenwerking met beeldend kunstenaar Hans Nijmeijer, www.boomkunst.nl In de winter van `22/`23 hebben we de eerste krabbels op papier gezet voor het ontwerp van een buitentafel voor een tuin waarin water een belangrijke rol vervult. Eikenhout, staal, het water en organische vormen waren de uitgangspunten. Cor-ten staal had de voorkeur van de opdrachtgever.
11. februari 2024
Onlangs kreeg ik een mail met de volgende vraag; "Ik heb een antieke spoorwissellamp uit de schrootbak gehaald. Ik zou hem graag laten restaureren en ombouwen voor gebruik binnenshuis. Ben ik bij u aan het juiste adres?" Absoluut!.. Het betreft hier een lamp van een museum stoomspoorlijn in Zwitserland. De lamp stond oorspronkelijk naast een wissel zodat de machinist op afstand kon zien welke kant de wissel op stond.
04. februari 2024
Net als de Decora een ontwerp van Louis Kalff. Een chique tijdloze en nog altijd zeer geliefde tafellamp. Hoe groot is de kans dat er ineens 3 op de operatietafel liggen..? En alle 3 met dezelfde problemen. Gare bedrading , wat niet mag verbazen na meer dan 60 jaar, en het bekende achterpootsyndroom...
01. december 2022
Soms kun je zo blij worden van een klein opknapklusje...
23. juni 2022
Philips nb92
Oud ijzer of nog een rondje van 65 jaar..?
03. mei 2020
Ziet er best oké uit toch...? 50 jaar oud, dus toch voor de zekerheid maar even uit elkaar halen... standaard procedure bij VanderMaar Metalshaping