Raak Amsterdam "Zonnewende"

Zoals vaker bij lampen van Raak ligt ook bij de Zonnewende één eenvoudig ontwerp aan de basis van een enorme variatie aan toepassingen.  Van een enkel wandlampje tot een kroonluchter met 64 lichtbronnen en een diameter van maar liefst 2 meter!

 

 

Het oorspronkelijke ontwerp was galerij verlichting genaamd Present. 

 

" een wandarmatuur met een duidelijke aanwezigheid,

dat bij elke deur roept 'hier is het' .  Ideaal voor lange corridors en galerijen, in symmetrische montage van deur tot deur" 

Deze door mij gerestaureerde Zonnewende hanglamp is voorzien van 'feestelijk fonkelend  kristalglas' waarmee de lamp ook kon worden uitgevoerd.  De diameter is 65 cm en het gewicht is gerust pittig te noemen.  De bovenste en onderste lampen zijn afzonderlijk van elkaar te schakelen. 


foto onder;   Raak catalogus No. 7 , 1966